Αλληλεγγύη στον Θάνο Χατζηαγγέλου, που βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας από τις 19/12 | Κοινό σχέδιο ΕΑΣ και Παρεμβάσεων για ανακοίνωση από ΑΔΕΔΥ

 

Το παρακάτω σχέδιο ανακοίνωσης της ΑΔΕΔΥ αποτελεί κοινή πρόταση του σχήματος «Ψηφοδέλτιο Συνεργασίας που στηρίζεται από ΕΑΣ και Παρεμβάσεις» στην εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Κατατέθηκε από τους εκπροσώπους του, τους Άκη Σωτηρόπουλο και Παντελή Βαϊνά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ErgasiaNET, μέχρι την ώρα της δημοσίευσης της ανάρτησης (8.12μμ.), καμία από τις υπόλοιπες παρατάξεις δεν έχει απαντήσει έστω και αρνητικά, ότι διαφωνεί ή να κάνει κάποια παρατήρηση ή πως συμφωνεί, εδώ και ένα 24ωρο.


Αλληλεγγύη στον Θάνο Χατζηαγγέλου, που βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας από τις 19/12 (Κοινό σχέδιο ΕΑΣ και Παρεμβάσεων)

Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, έχοντας υπόψη τις ανακοινώσεις της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Σερρών, όπου νοσηλεύεται ο απεργός πείνας και δίψας Θάνος Χατζηαγγέλου τονίζει τα εξής:

1. Εκφράζει την αμέριστη στήριξη της στους γιατρούς και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Σερρών και συντάσσεται πλήρως με την ανακοίνωση της ΕΝΙΣ, που μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι «…Ο Θ.Χ παλεύει με το ύστατο μέσο αντίστασης, το ίδιο του το σώμα, μέχρι να γίνουν γνωστές οι αιτίες μεταγωγής του και να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού. Η κατάσταση υγείας του απεργού είναι οριακή, και ύστερα από εισαγγελική παρέμβαση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Σερρών…»

2. Η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει με ανθρωπιστικούς όρους το αίτημα του κρατουμένου Θάνου Χατζηευαγγέλου που η υγεία του έχει τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο λόγω πολυήμερης απεργίας πείνας και δίψας.

3. Είμαστε αντίθετοι στη διακριτική κι αυθαίρετη μεταχείριση σε βάρος οποιουδήποτε κρατούμενου, η οποία παραβιάζει ακόμη και τη σημερινή ψευδεπίγραφη “σωφρονιστική” νομοθεσία. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των κρατουμένων για αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης, προστασίας της υγείας τους, άδειες, δυνατότητα εργασίας, εκπαίδευσης κλπ.

Οι κρατούμενοι δεν είναι πλεονάζοντας πληθυσμός , είναι πολίτες με δικαιώματα, και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται!

Τα δικαιώματα αυτά δεν μπορεί να εφαρμόζονται αλά καρτ, αλλά αφορούν όλους τους κρατούμενους, ανεξάρτητα από αντιλήψεις και δράσεις που συχνά αξιοποιούνται από το κράτος για να ενισχύουν το νομοθετικό και κατασταλτικό οπλοστάσιο ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

4. Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αλληλεγγύη μας στον Θάνο Χατζηαγγέλου και καλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί τα δικαιώματά του.

Από την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ

Σχόλια