Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παράταση προθεσμίας καταχώρησης των στοιχείων των κτιρίων στα οποία στεγάζονται φορείς του δημοσίου, στην Ψηφιακή πλατφόρμα «ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ»




 *πηγή Δήμοςnet

Σε συνέχεια της ΚΥΑ ΥΠ 342/02.05.2023 (ΦΕΚ 2943/04.05.2023 τεύχος Β’) και του υπ’ αρίθμ. οικ. 86/08.01.2024 έγγραφο του Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, εκδόθηκε το έγγραφο  οικ. 316/06.02.2024 του Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με το οποίο γνωστοποιείται ότι παρατείνεται η προθεσμία για την καταχώρηση στοιχείων κτιρίων στα οποία στεγάζονται φορείς και κρίσιμες λειτουργίες της παρ.1 του άρθρου 14 του ν.4270/2014, στην Ψηφιακή πλατφόρμα «ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ» (https://apografiktirion.oasp.gr) έως τις 8 Μαρτίου 2024.

Επιπλέον, γνωστοποιείται ότι από την ημερομηνία έναρξης της διενέργειας του Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού ελέγχου από Διπλωματούχους Μηχανικούς-μέλη του ΤΕΕ (εγγεγραμμένοι στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Μηχανικών Προσεισμικού Ελέγχου), οι φορείς δεν θα μπορούν να αποστέλλουν για βαθμονόμηση στον ΟΑΣΠ, δελτία Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Επισημαίνεται ότι ο Πρωτοβάθμιος Προσεισμικός έλεγχος θα διενεργείται μόνο στα κτίρια τα οποία έχουν καταχωρηθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα «ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ».

Παραθέτουμε αυτούσιο το έγγραφο  οικ. 316/06.02.2024 του Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ «ΟΑΣΠ»

  • Δ/νση Αντισεισμικού Σχεδιασμού

Τμήμα Αντισεισμικής Τεχνολογίας

Πληροφορίες: Δ. Παναγιωτοπούλου

Τηλ. 210 6728000

e-mail: dpanagiot@oasp.gr

  • Κέντρο Ηλεκτρονικής Επεξεργασίας Στοιχείων

Πληροφορίες: Κ. Ταρναβά

Τηλ. 210 6728000

e-mail: ktarnava@oasp.gr

 

 

Αθήνα, 6 Φεβρουάριου 2024

Αριθ. Πρωτ. οικ. 316

 

 

Θέμα: Ολοκλήρωση καταχώρησης των στοιχείων των κτιρίων στα οποία στεγάζονται φορείς και κρίσιμες λειτουργίες της παρ.1 του άρθρου 14 του ν.4270/2014, καθώς και κρίσιμες εν γένει λειτουργίες του ιδιωτικού τομέα, στην ψηφιακή πλατφόρμα «ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ».

 

 

Σχετικό: Το με αρ. πρωτ. οικ. 86/8-1-2024 έγγραφό μας.

 

Κατ' εφαρμογή των οριζομένων στην παράγραφο 3 του άρθρου 1 της υπ' αρ. πρωτ. ΥΠ342/3-5-2023 εκδοθείσας κυα (Β' 2943), οι αρμόδιοι φορείς είχαν την υποχρέωση να καταχωρίσουν τα στοιχεία των κτιρίων αρμοδιότητάς τους στα οποία στεγάζονται φορείς και κρίσιμες λειτουργίες της παρ.1 του άρθρου 14 του ν.4270/2014, καθώς και κρίσιμες εν γένει λειτουργίες του ιδιωτικού τομέα, στην ψηφιακή πλατφόρμα «ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ» (https://apografiktirion.oasp.gr) εντός χρονικού διαστήματος δύο (2) μηνών από την ενεργοποίησή της. Η υπόψη ψηφιακή πλατφόρμα τέθηκε σε λειτουργία και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) στις 6 Νοεμβρίου 2023, άρα η προθεσμία καταχώρησης εξέπνευσε στις 6 Ιανουάριου 2024. Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφό μας, δόθηκε παράταση για την καταχώρηση, μέχρι 6 Φεβρουάριου 2024. Κατόπιν αιτημάτων πολλών φορέων για παράταση της προθεσμίας καταχώρησης, και επειδή το πλήθος των κτιρίων που έχουν απογραφεί κρίνεται μικρό σε σχέση με το εκτιμώμενο, σας ενημερώνουμε ότι η νέα ημερομηνία καταχώρησης ορίζεται η 8η Μαρτίου 2024. Σημειώνεται ότι όταν εκπνεύσει η νέα προθεσμία για καταχώρηση, η ψηφιακή πλατφόρμα «ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ» δεν θα είναι διαθέσιμη, προκειμένου να γίνει επεξεργασία των καταγεγραμμένων στοιχείων ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διενέργεια των Προσεισμικών ελέγχων στα καταχωρημένα κτίρια.

 

Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι από την ημερομηνία έναρξης της διενέργειας του Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού ελέγχου από Διπλωματούχους Μηχανικούς-μέλη του ΤΕΕ (εγγεγραμμένοι στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Μηχανικών Προσεισμικού Ελέγχου), οι φορείς δεν θα μπορούν να αποστέλλουν για βαθμονόμηση στον ΟΑΣΠ, δελτία Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Επισημαίνεται ότι ο Πρωτοβάθμιος Προσεισμικός έλεγχος θα διενεργείται μόνο στα κτίρια τα οποία έχουν καταχωρηθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα «ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΤΙΡΙΩΝ Π A ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ».

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Προσεισμικό Έλεγχο Κτιρίων μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας στον σχετικό σύνδεσμο (https://oasp.gr/proseismikos-eleghos/proseismikos-eleghos-ktirion-dimosias-kai-koinofeloys-hrisis) η οποία θα ενημερώνεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

 

Ευελπιστώντας στην εκ μέρους σας ανταπόκριση, παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις ή πληροφορίες.

 

 

 

Ο Πρόεδρος του ΔΣ ΟΑΣΠ

 

Δρ Ευθύμης Λέκκας

Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής,

Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών ΕΚΠΑ

 

 


Σχόλια