8η Μάρτη 2024: Συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στην Παγκόσμια Φεμινιστική Απεργία με Πανδημοσιοϋπαλληλική Στάση Εργασίας στο Δημόσιο.



Στις 8 Μαρτίου του 1857, οι εργάτριες στα κλωστοϋφαντουργεία και τα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης, ξεσηκώθηκαν για να διεκδικήσουν "δεκάωρη εργασία, ισομισθία με τους κλωστοϋφαντουργούς και τους ράφτες", αφού εργάζονταν 16ωρα και ήταν χαμηλότερα αμειβόμενες. Οι διαδηλώσεις αυτές, πνίγηκαν στο αίμα από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στην Ελλάδα οι γυναίκες συνεχίζουν να είναι πιο ευάλωτες στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, πιο εκτεθειμένες σε όλες τις μορφές της βίας (κακοποιήσεις και γυναικοκτονίες), αλλά και να αγωνίζονται ενάντια στην ανισότητα και τις διακρίσεις στην εργασία, την εκπαίδευση, την υγεία, τη συνδικαλιστική και πολιτική ζωή. 

Ενώ, ένα χρόνο μετά τα Τέμπη, βιώνουμε εντεινόμενη επίθεση στα δημόσια αγαθά, στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα από την κυβέρνηση, η οποία βαρύνει δυσανάλογα τις γυναίκες που ξεκινούν την επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή από χαμηλότερο επίπεδο, με άνισες σχέσεις.

Η 8η Μάρτη είναι ημέρα μνήμης και τιμής των αγώνων των γυναικών, εφαλτήριο για νέους αγώνες και διεκδικήσεις.

Η ΑΔΕΔΥ, για τον αγωνιστικό εορτασμό της 8ης Μάρτη 2024 πρέπει να αναδείξει με κάθε τρόπο τα σύγχρονα αιτήματα της εργαζόμενης γυναίκας οργανώνοντας συζητήσεις κι εκδηλώσεις στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους δήμους, στα Υπουργεία, και σε όλους τους χώρους εργασίας, διανέμοντας τον οδηγό κατά της βίας και παρενόχλησης σε όλα τα φυσικά της μέλη.

Με απόφαση του Γ.Σ. της 2ας Φεβρουαρίου 2024, η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στην Παγκόσμια Φεμινιστική Απεργία της 8ης Μάρτη 2024. Αφιερώνει τον φετινό εορτασμό της 8ης Μάρτη 2024 στις Γυναίκες της Παλαιστίνης που είναι αυτές και τα παιδιά τους τα πρώτα θύματα αυτού του πολέμου και προκηρύσσει Πανδημοσιοϋπαλληλική Στάση Εργασίας στο Δημόσιοαπό τις 11:00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας και στην Αθήνα Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στη 12:00 μ.μ., και πορεία προς το Σύνταγμα.


ΕΔΩ το δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ.   






 

Σχόλια