Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ερευνητικών Κέντρων και Ιδρυμάτων (Π.Ο.Ε.Ε.Κ.–Ι.) : Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης - Αλληλεγγύη στον Γιώργο Χαρίση



Ψήφισμα Γενικού Συμβουλίου κατά της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράση

Το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Ερευνητικά Κέντρα και Ιδρύματα εκφράζει τη στήριξη και αλληλεγγύη του στο Γιώργο Χαρίση, πρώην μέλους της Ε.Ε. και του Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., απέναντι στις δικαστικές διώξεις που υφίσταται από τον δήμαρχο Αλίμου, κ. Ανδρέα Κονδύλη, επειδή ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ψηφίσματα αλληλεγγύης συνδικαλιστικών οργανώσεων (μεταξύ αυτών και της ΑΔΕΔΥ) για τις ποινικές και πειθαρχικές διώξεις που υφίσταται η Αναστασία Παπαχρίστου.

Την Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024, εκδικάζεται στο Εφετείο Αθηνών η έφεση που ασκήθηκε έπειτα από την εν μέρει καταδικαστική πρωτόδικη απόφαση, η οποία του επέβαλε χρηματική ποινή, απαγόρευση επανάληψης των δημοσιευμάτων, και την υποχρέωση ανάκλησης-διαγραφής των αναρτήσεων των ψηφισμάτων συνδικαλιστικών οργάνων.

Ζητάμε την αθώωση του Γιώργου Χαρίση, καθώς η κριτική σε δημόσια πρόσωπα από συνδικαλιστικούς φορείς και πρόσωπα είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα που στοχεύει στην κριτική των εργασιακών πολιτικών που εφαρμόζονται και όχι στα πρόσωπα. Επιπλέον, η συγκεκριμένη κίνηση του δημάρχου Αλίμου, ο οποίος δεν κινήθηκε δικαστικά απέναντι στα συνδικαλιστικά όργανα που συνέταξαν τα ψηφίσματα-καταγγελίες για τις άδικες ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εργαζομένης στο δήμο, στοχεύει στον εκφοβισμό και τρομοκράτηση μεμονωμένων προσώπων και στην προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Ε.Κ.-Ι. στέκεται αλληλέγγυο σε κάθε εργαζόμενο, κάθε σωματείο, κάθε συνδικαλιστικό όργανο που διώκεται για τη δράση του και ενώνει τις δυνάμεις του στον αγώνα κατά της ποινικοποίησης του συνδικαλισμού.


Για το Γ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ερευνητικών Κέντρων και Ιδρυμάτων 


  Ο Πρόεδρος του ΓΣ                                 Η Γενική Γραμματέας του ΓΣ

Δημήτρης Κάσσης                                     Κατερίνα Σεβαστού



Σχόλια